Overgangsconsulent
Medische hulp en advies

De overgang

U bent niet alleen!

Advies van de overgangsconsulent

Opvliegers en totaal niet uzelf? Misschien bent u in de overgang beland. Dit kan erg vervelend en pittig zijn. Een overgangsconsulent weet raad. Ledenvereniging Thebe Extra werkt samen met de Vereniging voor Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC). Onze ledenconsulenten kunnen u doorverwijzen naar een overgangsconsulent bij u in de buurt.

U bent in een volgende levensfase aangekomen. Zo’n 80% van de vrouwen tussen de 40 en 55 jaar heeft in meer of mindere mate last van de overgang. Opvliegers, slapeloze nachten, lusteloosheid, stemmingswisselingen, depressieve buien, hoofdpijn, hevige menstruatie en urineverlies zijn veelvoorkomende klachten. De overgangsconsulente kan u hierbij ondersteuning bieden en advies geven. Zij bespreekt met u waar uw klachten vandaan komen en hoe u uw klachten kunt verminderen met eenvoudige maatregelen.

Over de VVOC
De VVOC is een onafhankelijke professionele organisatie van en voor de Verpleegkundig Overgangsconsulenten. Alle aangesloten leden zijn actief lid en dragen bij aan de ontwikkeling van het beroep Verpleegkundig Overgangsconsulente.

Bij de meeste overgangsconsulenten is het ook mogelijk om een online consult te doen.

Ledenvoordeel
Algemeen

Basisprijs per consult bedraagt: € 87,50

Sommige zorgverzekeraars, waaronder onze collectieve verzekeraars CZ en VGZ vergoeden voor een deel uw consult. Informeer bij uw verzekeraar voor de vergoeding.

Kijk op www.overgangsconsulente.com voor meer informatie en bekijk welke consulente bij u past.

088 374 75 76