Inspiratie-
bijeenkomst
Stimuleringsfonds

Fotoverslag van 5 juli 2022 in The Living Museum

Een impressie

Op dinsdagavond 5 juli 2022 organiseerde Ledenvereniging Thebe Extra een bijeenkomst in The Living Museum in Tilburg. Alle projecten die ondersteund zijn via het Stimuleringsfonds in de afgelopen drie jaar werden deze avond in het zonnetje gezet. De avond stond in het teken van elkaar ontmoeten, luisteren naar inspirerende initiatiefnemers en uitwisseling van kennis en ervaring tijdens de creatieve workshop op deze bijzondere locatie.


De locatie

The Living Museum is een ontmoetingsplek, expositieruimte en atelier voor (en door) mensen met geleefde ervaring (bijv. op het gebied van dakloosheid, verslaving of psychiatrie). Het is een plek waar zij door het maken van kunst kunnen werken aan talentontwikkeling en persoonlijk herstel. De stichting wordt gerund door ervaringswerkers en vrijwilligers. De financiering bestaat uit donaties, sponsoring en crowdfunding.

Iedereen welkom

Ontmoeting, kunst, inspiratie en persoonlijk herstel staan bij The Living Museum centraal. Iedereen is er van harte welkom om zonder verplichtingen binnen te lopen om zijn of haar talenten te komen uiten, te ontdekken, te ontwikkelen en (terug) in zijn/haar kracht te komen. Hun motto: "Iedereen verdient een podium”. Je bent er ook welkom om de kunst te komen bewonderen of om er een kopje koffie of thee te gaan drinken. Toegang is gratis.

De host van de avond

Namens Thebe Extra presenteerde ledenconsulent Luuk Touw de avond. Een volle zaal met ongeveer 70 genodigden.

Lokale initiatieven: de gastsprekers

 

De gastsprekers zijn v.l.n.r. Rob Haen (initiatiefnemer van The Living Museum), Guusje van Zelst (organiseerde een project met uitstapjes voor Thebe-cliënten in Waalwijk), Walther Hoosemans (project social sofa in gemeente Dorst), Annemiek Beun (ontwikkeling van de dementievriendelijke gemeente Baarle-Nassau) en Jolieke Braam, projectcoördinator van Thebe Extra (i.v.m. afwezigheid van de initiatiefneemster van Samen Soepen in Etten-Leur vertegenwoordigde Jolieke namens haar dit initiatief).

Aan de slag: de workshop

 

De afronding van de avond

 

Wie dit leest is kunst

The Living Museum Tilburg heeft in 2021 het creatieve zelfhulpboek ‘Wie dit leest is kunst’ uitgebracht met financiële steun van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra. 

Vragen, opmerkingen of tips?

Heb je vragen naar aanleiding van deze avond of wil je (alsnog) in contact komen met andere initiatiefnemers? Of wil je meer weten over het Stimuleringsfonds? Neem dan contact op met Jolieke Braam, projectcoördinator van Thebe Extra. Haar contactgegevens zijn:

Tel. 06 577 203 13
of stuur een e-mail naar: jbraam@thebe-extra.nl

Dit was een niet te missen evenement van Thebe Extra! Volgende keer ben jij er ook (weer) bij toch? Graag tot de volgende keer!