Versterk
uw netwerk

Goed Voor Elkaar

Staat u er wel eens bij stil dat u misschien ooit hulp nodig heeft bij alledaagse dingen? Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen? Bij wie kunt u terecht? En wat kunt u zelf voor een ander doen? Mensen om u heen zijn onmisbaar. Uw sociaal netwerk bestaat uit familie, vrienden, kennissen, buren maar ook uit professionals die met u meekijken. Samen zorgen jullie én wij ervoor dat u klaar bent voor later. 

Hoewel iedereen vooral zelf verantwoordelijk is om zo’n netwerk op te bouwen en te onderhouden, is dat niet altijd eenvoudig. Soms moet iemand geholpen worden met praktische tips en ondersteuning. Met iemand die u laat nadenken over de vraag: ‘op wie kunt u (straks) rekenen als het er echt op aankomt?’ ‘Wat kunt u voor een ander doen?’ Het project ‘Goed Voor Elkaar’ is hierop gericht. 

Klik hier voor meer informatie.

Goed Voor Elkaar is een initiatief van Stichting Senioren Ondersteuning Oosterhout en Ledenvereniging Thebe Extra. Het gezegde ‘Een goede buur is beter dan een verre vriend’ is namelijk actueler dan ooit. Er is een maatschappelijke beweging gaande van mensen die zelf verantwoordelijkheid nemen nu we niet zomaar kunnen terugvallen op de overheid en zorginstellingen.

Ledenvereniging Thebe Extra draagt een steentje bij aan deze beweging door lokale initiatieven van onze leden een steuntje in de rug te geven, activiteiten te organiseren waar leden elkaar kunnen ontmoeten en door verhalen en oplossingen te delen van andere leden. In Oosterhout gaan vrijwilligers van Stichting Senioren Ondersteuning Oosterhout met oudere inwoners van Oosterhout Centrum in gesprek over het in kaart brengen van hun netwerken en het belang van het versterken van het netwerk.

Voor meer informatie over het project in Oosterhout:
E-mailadres: desiree.oomen@stichtingsoo.nl – tel. 06-38948221.

Wilt u een soortgelijk project in uw buurt te starten?

Meer over het Stimuleringsfonds

Zelf aan de slag

Goed Voor Elkaar wil dat u niet voor verrassingen komt te staan maar voorbereid bent op de toekomst. Daarom vragen we u om eens na te gaan wie de mensen zijn die nu en later achter u staan en wat u voor een ander kunt doen. Deze netwerkkaart helpt daarbij.

De mensen om mij heen

Naast de netwerkkaart biedt Ledenvereniging Thebe Extra de mogelijk om uw netwerk via een doe-het-zelf-website op een makkelijke manier in kaart te brengen. Bekijk daarvoor De Mensen Om Mij Heen.

088 374 75 76