Gemeente Tilburg

Gemeente
Tilburg

De weg vinden in uw gemeente

Wat doen mensen voor elkaar in Tilburg?

De weg vinden in de gemeente Tilburg: Thebe Extra helpt u daarbij. Op deze pagina vindt u informatie over waar u moet zijn bij welke instantie als u hulp nodig heeft of juist uw hulp wilt aanbieden als vrijwilliger. De plaatsen Berkel-Enschot, Biezenmortel en Udenhout maken ook deel uit van de gemeente Tilburg.

Gemeente Tilburg
Luuk

Contact

Luuk is de ledenconsulent vanuit Thebe Extra. Hij is het aanspreekpunt voor inwoners van de gemeente Tilburg. Heeft u advies nodig of heeft u vragen over wonen, zorg of welzijn? Of zoekt u juist mogelijkheden voor het ontplooien van mooie initiatieven ter verbetering van buurt of wijk? Neem dan contact op met Luuk via tel. 088 374 75 76 tijdens kantoortijden of stuur een mail naar: ledenconsulent@thebe-extra.nl.

Agenda & activiteiten in gemeente Tilburg

1 juni spreekuur ledenconsulent bij de Medipoint winkel
Tilburg

Kom langs bij thuiszorgwinkel Medipoint tijdens het spreekuur van onze ledenconsulent Mariëlle. Zij staat klaar om vragen te beantwoorden over wonen, zorg en welzijn. 

Locatie: Lage Witsiebaan 2A
Plaats: Tilburg
Datum: donderdag 1 juni
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

 

7 juni: Webinar Op naar Geluk!
Online evenement

Tijdens een gratis live webinar gaat ledenconsulent Luuk in gesprek met gelukstrainer Annelieke Selbach. Zij volgde een opleiding aan de Erasmus Universiteit over het sturen van geluk. Hoogleraren leerden haar dat geluk maakbaar is, en dat er vaardigheden zijn die dit maakbare deel van je geluk kunnen vergroten. Graag neemt Annelieke u mee in de inzichten die zij in de loop der jaren heeft verzameld en helpt ze u met praktische tips en oefeningen om meer geluk en vitaliteit te ervaren. Ook is er de mogelijkheid om tijdens het webinar vragen te stellen.

Daarnaast krijgt u tips van geluksonderzoeker Leo Bormans. Hij schreef het boek ‘The World Book of Happiness”, waarin 100 wetenschappers hun kennis en visie delen over geluk en levenskwaliteit. Dit boek werd in 2012 door Europees voorzitter Herman van Rompuy cadeau gedaan aan alle wereldleiders.

U kunt zich hieronder aanmelden voor deelname. Na registratie ontvangt u een e-mail waarin zich een unieke link bevindt. Op woensdagavond 7 juni om 20.00 uur kunt u op deze link klikken om het webinar live via een videostream te bekijken. Ook kunt u participeren in het webinar met vragen die gesteld kunnen worden via de chat. Een half uur voor aanvang ontvangt u nog ter reminder een e-mail met daarin nog een keer de link.

Dit evenement is gratis.

Datum: woensdag 7 juni
Tijd: 20.00 uur
Duur: circa 60 minuten

> Meer informatie & aanmelden

 

Lokale initiatieven in de gemeente Tilburg

Onderstaand initiatief is mede mogelijk gemaakt door actieve inzet van één of meerdere ledenraadsleden uit de gemeente Tilburg en/of met steun van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra.

Heeft u een initiatief voor deze gemeente waarbij u ondersteuning nodig heeft om het op te zetten? We horen het graag! Of kent u een initiatief dat ontbreekt op deze pagina? Laat het ons weten via ledenconsulent@thebe-extra.nl.

Huiskamer van Dalem

De Huiskamer van Dalem is een ontmoetingsplek op de Dalempromenade 34 voor de senioren uit de wijk. Op zondagen kunt u hier terecht tussen 10 uur en 17 uur voor een kop koffie en een praatje. Een groep vrijwilligers heet u van harte welkom. Bewoner Piet van de Schoot (lid van Thebe Extra) is initiatiefnemer van de Huiskamer van Dalem. Voor vragen kunt u contact met hem opnemen: tel. 06 22 17 81 15 of via e-mail: pietvdschoot@hetnet.nl.

Regionale en nationale initiatieven

Brabant helpt elkaar

Een groep op Facebook waarbij inwoners van de provincie Noord-Brabant hulp kunnen vragen én aanbieden.

> Naar de facebookgroep

Luisterlijn

Heeft u het even moeilijk, voelt u zich alleen of wilt u uw verhaal kwijt, soms is het lastig om iemand te vinden in uw omgeving die ECHT naar u luistert of waarmee u kunt praten. Of u zoekt juist iemand die u niet persoonlijk kent. Bel 088-0767000 of via de chat op deluisterlijn.nl. 24/7 bereikbaar.

> Naar de luisterlijn.nl

Oranjefonds

Kent u iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Vraag een gratis kaartenset aan en stuur een kaartje!

> Naar het Oranjefonds.nl

Wehelpen.nl

Website voor hulpvraag en aanbod

> Naar wehelpen.nl

Ledenvoordeel in Tilburg

088 374 75 76