Goirle

Gemeente
Goirle

De weg vinden in uw gemeente

Wat doen mensen voor elkaar in de gemeente Goirle?

De weg vinden in de gemeente Goirle: Ledenvereniging Thebe Extra helpt u daarbij. Op deze pagina vindt u informatie over waar u moet zijn bij welke instantie als u hulp nodig heeft of juist uw hulp wilt aanbieden als vrijwilliger. In de gemeente Goirle liggen de plaatsen Goirle en Riel.

Gemeente Goirle
Brigitte

Contact

Brigitte is de ledenconsulent vanuit Thebe Extra. Zij is het aanspreekpunt voor inwoners van de gemeente Goirle. Heeft u advies nodig of heeft u vragen over wonen, zorg of welzijn? Of zoekt u juist mogelijkheden voor het ontplooien van mooie initiatieven ter verbetering van buurt of wijk? Neem dan contact op met Brigitte via tel. 088 374 75 76 tijdens kantoortijden of stuur een mail naar: ledenconsulent@thebe-extra.nl. 

Agenda & activiteiten
gemeente Goirle

Thebe Extra is bij u in de buurt

Samen voor goede zorg
22 februari in Goirle

Zelfstandig blijven wonen, liefst in je eigen huis. Dat is de grote wens van veel senioren. Op 22 februari nodigt Seniorennetwerk Goirle u uit voor een informatieve bijeenkomst waarin we ingaan op praktische oplossingen voor het leven thuis. Luuk Touw, ledenconsulent van Thebe Extra, licht de de huidige mogelijkheden toe en de toekomstige ontwikkelingen op dit gebied.

> Meer informatie
.

 

Wekelijks spreekuur ledenconsulent in Goirle
Donderdagochtendplein bibliotheek

Ledenconsulent Brigitte staat tijdens het Donderdagochtendplein in de bibliotheek klaar voor de inwoners van de gemeente Goirle om vragen te beantwoorden, te helpen en te ondersteunen waar ze kan. Bijvoorbeeld vragen als: ‘Hoe kan ik het beste voor mijn moeder zorgen nu ze vergeetachtig wordt?”, “Is mijn woning toekomstbestendig ingericht?” of: “Waar ontmoet je op mijn leeftijd mensen om samen iets te ondernemen?” kunt u hier persoonlijk stellen. Ook andere welzijnsorganisaties zijn deze ochtend hier te vinden.

Locatie: Bibliotheek Goirle
Plaats: Goirle
Datum: Elke donderdag
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

Mantelzorgcafé Ont-moeten Goirle
Elke 1e dinsdag van de maand

Bent u mantelzorger en heeft u behoefte aan contact met andere mantelzorgers? Kom ook naar het mantelzorgcafé in het CC Jan van Besouw! Dit vindt maandelijks plaats op elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 – 15.30 uur op:

 • 6 feb
 • 5 mrt
 • 2 apr
 • 7 mei
 • 4 juni
 • 2 juli
 • 6 aug
 • 3 sep
 • 1 okt
 • 5 nov
 • 3 dec

Het mantelzorgcafé is een initiatief dat tot stand gekomen is in samenwerking met Dorpsteam Goirle en Thebe Extra.
.

Meer informatie en gratis aanmelden

 

Spelletjesavond bij Mainframe
Elke 4e vrijdag van de maand

Zin in een gezellige (bord)spelletjesavond? Catan, Monopolie, Scrabble, Cluedo of een potje kaarten! Hoe leuk is dat?! Iedereen van 13 tot 99 jaar is van harte welkom om vrijblijvend aan te schuiven bij de maandelijkse spelletjesavond bij Mainframe. Gezellige spelletjes voor en door zowel jong als oud! Er zijn genoeg spellen aanwezig, maar voel u ook vrij om zelf een leuk spel mee te nemen. Kosten: € 1,50 p.p. entree inclusief drankje.

De spelletjesavond vindt maandelijks plaats op elke 4e vrijdag van de maand van 19.00 – 23.30 uur op:

 • 26 jan
 • 23 feb
 • 22 mrt
 • 26 apr
 • 24 mei
 • 28 juni

Locatie: Jongerencentrum Mainframe, Sint Jansstraat 1, 01, 5051 RG in Goirle.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Annemarieke Lamper van Thebe Extra: alamper@thebe-extra.nl, tel: 06 512 480 57 of neem contact op met Mainframe: yuriengels@mainframe101.nl of tel. 06 233 653 04.

Deze spelletjesavond is een initiatief dat tot stand gekomen is in samenwerking met Mainframe en Ledenvereniging Thebe Extra.
.

Lokale initiatieven in de gemeente Goirle

Onderstaand initiatief is mede mogelijk gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra.

Heeft u een initiatief voor deze gemeente waarbij u ondersteuning nodig heeft om het op te zetten? We horen het graag! Of kent u een initiatief dat ontbreekt op deze pagina? Laat het ons weten via ledenconsulent@thebe-extra.nl.

Sociale Sportschool Goirle

De Sociale Sportschool combineert een serieuze work-out met een sociaal component: sporters gaan met ouderen in een rolstoel of met rollator samen op bootcamp. Terwijl de één zich in het zweet werkt met push-ups, touwtje springen en de rolstoel als fitnessapparaat inzet, doet de ander mee vanuit zijn of haar rolstoel door high fives te geven of zijn been of arm mee omhoog te liften. Deelname is gratis. Wil je meedoen? Klik dan op onderstaande button!

Opstapbus Goirle - Riel

De OpstapBus is een lokaal initiatief van inwoners van Goirle en Riel om samen op stap te gaan naar o.a. een grand-café, muziek- of dansmiddag, genieten van een verrassingstocht, tuincentrum, museum of theater met als doel de eenzaamheid te parkeren, mooie herinneringen te maken en de zelfredzaamheid te verhogen. Op de website van de opstapbus Goirle-Riel vindt u het programma dat maandelijks wisselt. Hier kunt u zich ook aanmelden om mee te gaan.

Gemeente Goirle

Regionale en nationale initiatieven

Brabant helpt elkaar

Een groep op Facebook waarbij inwoners van de provincie Noord-Brabant hulp kunnen vragen én aanbieden.

> Naar de facebookgroep

Luisterlijn

Heeft u het even moeilijk, voelt u zich alleen of wilt u uw verhaal kwijt, soms is het lastig om iemand te vinden in uw omgeving die ECHT naar u luistert of waarmee u kunt praten. Of u zoekt juist iemand die u niet persoonlijk kent. Bel 088-0767000 of via de chat op deluisterlijn.nl. 24/7 bereikbaar.

> Naar de luisterlijn.nl

Oranjefonds

Kent u iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Vraag een gratis kaartenset aan en stuur een kaartje!

> Naar het Oranjefonds.nl

Wehelpen.nl

Website voor hulpvraag en aanbod

> Naar wehelpen.nl

Ledenvoordeel in Goirle

088 374 75 76