Gemeente
Breda

De weg vinden in uw gemeente

Wat doen mensen voor elkaar in de gemeente Breda?

De weg vinden in de gemeente Breda: Thebe Extra helpt u daarbij. Op deze pagina vindt u informatie over waar u moet zijn bij welke instantie als u hulp nodig heeft of juist uw hulp wilt aanbieden als vrijwilliger. De plaatsen Bavel, Effen, Prinsenbeek, Teteringen en Ulvenhout maken ook deel uit van de gemeente Breda.

Gemeente Breda
Luuk

Contact

Luuk is de ledenconsulent vanuit Thebe Extra. Hij is het aanspreekpunt voor inwoners van de gemeente Breda. Heeft u advies nodig of heeft u vragen over wonen, zorg of welzijn? Of zoekt u juist mogelijkheden voor het ontplooien van mooie initiatieven ter verbetering van buurt of wijk? Neem dan contact op met Luuk via tel. 088 374 75 76 tijdens kantoortijden of stuur een mail naar: ledenconsulent@thebe-extra.nl. 

Agenda & activiteiten
Gemeente Breda

Thebe Extra is bij u in de buurt

Overzicht spreekuren ledenconsulenten
Medipoint Thuiszorgwinkels

Onze ledenconsulenten houden spreekuur in de Medipoint Thuiszorgwinkels in Breda, Oosterhout, Tilburg en Waalwijk. Hier kunt u een ledenconsulent persoonlijk spreken voor advies of vragen over wonen, zorg en welzijn.

Meer informatie

 

Lokale initiatieven in de gemeente Breda

Onderstaand initiatief is mede mogelijk gemaakt door actieve inzet van één of meerdere ledenraadsleden uit de gemeente Breda en/of met steun van het Stimuleringsfonds van Thebe Extra.

Heeft u een initiatief voor deze gemeente waarbij u ondersteuning nodig heeft om het op te zetten? We horen het graag! Of kent u een initiatief dat ontbreekt op deze pagina? Laat het ons weten via ledenconsulent@thebe-extra.nl.

Leger des Heils & Breda College

Thebe Extra heeft in januari 2022 vanuit het Stimuleringsfonds een bedrag ter beschikking gesteld t.b.v. een samenwerking tussen het Leger des Heils en het Breda College. Bij het Leger des Heils lopen leerlingen van de VSO-school van het Breda College twee dagen per week stage. Tijdens deze stage leren ze dagelijkse vaardigheden zoals koken, schoonmaken en kleding wassen. Dit maakt hen zelfstandiger en helpt hen om als ze van school af komen, een plekje in de maatschappij te vinden. De leerlingen koken twee keer per week tijdens het lunchcafé voor eenzame ouderen en minder bedeelden.

 

Gemeente Breda
Gemeente Breda

Huiskamer van Teteringen

Iedereen die behoefte heeft aan contact, even een praatje, even iemand ontmoeten of om deel te nemen aan een thema, kan dinsdagmiddag terecht bij dorpshuis ‘T Web. Stichting Kruiswerk Teteringen organiseert hier wekelijks De Huiskamer van Teteringen. Voor meer informatie mail naar: stgkruiswerkteteringen@gmail.com of bel: 076 532 21 73.

Fietsmaatjes Breda

Fietsmaatjes Breda zorgt ervoor dat mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen, toch weer de mogelijkheid krijgen om op de fiets erop uit te gaan. Samen met een bekend of nieuw maatje op een duofiets. Zo kan iedereen er gezellig samen op uit.

Gemeente Breda

Regionale en nationale initiatieven

Brabant helpt elkaar

Een groep op Facebook waarbij inwoners van de provincie Noord-Brabant hulp kunnen vragen én aanbieden.

> Naar de facebookgroep

Luisterlijn

Heeft u het even moeilijk, voelt u zich alleen of wilt u uw verhaal kwijt, soms is het lastig om iemand te vinden in uw omgeving die ECHT naar u luistert of waarmee u kunt praten. Of u zoekt juist iemand die u niet persoonlijk kent. Bel 088-0767000 of via de chat op deluisterlijn.nl. 24/7 bereikbaar.

> Naar de luisterlijn.nl

Oranjefonds

Kent u iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken? Vraag een gratis kaartenset aan en stuur een kaartje!

> Naar het Oranjefonds.nl

Wehelpen.nl

Website voor hulpvraag en aanbod

> Naar wehelpen.nl

Ledenvoordeel in Breda

088 374 75 76