Declareren van uw lidmaatschap

Hoe werkt dat bij CZ en VGZ?

Declareren

Weet u dat u jaarlijks de kosten van uw lidmaatschap van Ledenvereniging Thebe Extra kunt declareren? Ongeacht of u al lid bent of het komende jaar lid gaat worden van Thebe Extra. Dit kan alleen als u bent verzekerd via:

 • de collectieve zorgverzekering van CZ met de aanvullende verzekering Leden
  OF
 • de collectieve zorgverzekering van VGZ met de aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter of VGZ Zorgt Best.

U heeft hiervoor altijd nodig: de originele contributiebrief die u van Ledenvereniging Thebe Extra ontvangt/ontvangen heeft waarin uw nieuwe ledenpas voor 2023 zit. Let op: declareren van uw lidmaatschap 2023 is mogelijk bij zowel CZ als VGZ vanaf 1 januari 2023. De contributie van 2024 kan pas vanaf 1 januari 2024 worden gedeclareerd.

 

Hoe werkt het declareren?

Verzekerd via CZ:

U kunt uw lidmaatschap declareren als u gebruik maakt van het aanvullende pakket leden. Degene die de declaratie indient moet bij Thebe Extra ook de lidmaatschapshouder zijn.

De brief van Thebe Extra dient u in bij CZ. 

 • Via de CZ-app. Volg hier de stappen om uw declaratie in te dienen.
 • Per post.  Stuur dan de originele rekening met daarop een duidelijke vermelding van uw relatienummer naar: CZ, Postbus 4226, 5004 JE Tilburg. Vergeet niet een kopie te maken voor uw eigen administratie.

 

Handig!
Bekijk hier het filmpje van CZ met uitleg over declareren. Met de rekening/nota wordt in het geval van Thebe Extra de contributiebrief bedoeld:

Verzekerd via VGZ:

U kunt uw lidmaatschap declareren als u gebruik maakt van een aanvullende verzekering: VGZ Zorgt Goed, VGZ Zorgt Beter of VGZ Zorgt Best. Degene die de declaratie indient moet bij Thebe Extra ook de lidmaatschapshouder zijn. Op de brief van Thebe Extra schrijft u:

 1. uw VGZ -klantnummer
 2. uw geboortedatum
 3. naam van de organisatie ( Ledenvereniging Thebe Extra)
 4. uw lidmaatschapsnummer
 5. de looptijd van het lidmaatschap (periode en jaar)
 6. het bedrag van het lidmaatschap dat u heeft betaald

Zonder deze gegevens wordt uw declaratie niet in behandeling genomen door VGZ.
U mag het op de voorkant van de brief schrijven in een duidelijk handschrift.

U kunt de aangifte zowel per post als digitaal indienen:

• Aangeven per post:
Stuur de originele brief (zonder uw ledenpas!) in een voldoende gefrankeerde envelop naar:
Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

• Digitaal declareren:
Ga naar vgz.nl/inloggen van gebruik de VGZ Zorg app. Volg hier de stappen om uw declaratie in te dienen.

Degene die de declaratie indient moet bij Thebe Extra ook de lidmaatschapshouder zijn. Dus als het lidmaatschap op uw naam staat dient u de declaratie in bij VGZ. Als een lid van Thebe Extra verzekerd is bij IZZ Zorgverzekering  hebben zij (bij bepaalde aanvullende verzekeringen, zie de website van IZZ) ook de mogelijkheid om een lidmaatschap te declareren van Thebe Extra. Een declaratie in het algemeen kan uiterlijk 3 jaar na het begin van de behandeling ingediend worden.

handig!
Bekijk hier het filmpje van VGZ met uitleg over declareren:

088 374 75 76