Deze tegenslag heeft mijn leven veranderd

Lenny Boelen had borstkanker

Toen ik een knobbeltje in mijn borst ontdekte, was ik niet meteen gealarmeerd. Zelfs de huisarts vermoedde in eerste instantie geen borstkanker. Een mammografie toonde echter aan dat het serieus mis was. Na de eerste schrik, ben ik er direct positief ingestapt. Ik had gelezen dat borstkanker tegenwoordig in veel gevallen goed te genezen is. Daar heb ik me aan vastgehouden.

Mijn eerste gedachte ging uit naar onze (toen 10-jarige) dochter. We hebben haar heel bewust bij alle stappen betrokken. Dat voelt nog steeds erg goed. Het traject was heftig en is nog steeds niet helemaal afgerond. Na een borstbesparende operatie, volgde een preventieve chemo en een reeks bestralingen. Nu slik ik nog steeds hormonen.

Natuurlijk heb ik weleens mindere dagen, maar ik ben er altijd voor blijven gaan. Ik ben ook blijven sporten om ook fysiek niet te veel in te leveren. De ervaringen hebben me wel veranderd. Ik sta tegenwoordig iets minder zorgeloos in het leven. Ergens leeft toch de angst dat het terug kan komen. Meer dan ooit geniet ik daardoor van kleine dingen en besef ik wat echt belangrijk is voor mij. Een dagje in het park met mijn dochter, heerlijk! Ik leef met de dag en maak heel bewust keuzes voor de toekomst. Ik wilde niet vastroesten in mijn ‘oude leventje’. Knopen hak ik nu wat makkelijker door en dat heeft me al veel gebracht. Een nieuwe baan, een nieuwe liefde en veel fijne mensen om me heen. Ik hoop dat die positieve trend zich nog lang voort blijft zetten.