Ledenvereniging Thebe Extra zoekt een directeur/secretaris (0,9 tot 1,0 fte)

Directeur/secretaris Ledenvereniging Thebe Extra
32 – 36 uur per week

Ledenvereniging Thebe Extra is een coöperatie die haar leden (zo’n 105.000 huishoudens in Midden- en West-Brabant) ondersteunt op het gebied van gezondheid, welzijn en wonen. Ons motto is “Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar’’. Op het bureau werken 18 collega’s, waaronder ledenconsulenten, adviseurs kleinschalige buurtinitiatieven, communicatie-medewerkers en secretariaat. Ons moderne kantoor bevindt zich in Tilburg. De organisatie is financieel gezond en heeft een jaaromzet van € 2 miljoen.

We zoeken een kandidaat die twee functies vervult; die van leidinggevende van ons ondersteunend bureau en van secretaris van onze ledenraad en bestuur.

Heeft u interesse? Lees dan verder!

Organisatieprofiel en functie

Wie zijn wij?
Ledenvereniging is een coöperatie die haar 105.000 leden faciliteert bij een gezonde leefwijze. De organisatie is actief in Midden- en West-Brabant in zo ‘n 20 gemeentes. Het ondersteunend bureau wordt gevoed door een ledenraad en bestuur.

Lidmaatschap biedt vele voordelen. De leden kunnen gebruik maken van een divers aanbod aan diensten op het gebied van gezondheid, zorg en wonen. Er zijn cursussen, trainingen en tips op het gebied van bewegen, mobiliteit, hulp aan en in huis. Leden kunnen een financiële bijdrage krijgen voor buurtinitiatieven die erop gericht zijn dat mensen voor elkaar zorgen. Bijvoorbeeld voor koken voor de wijk, boodschappen doen voor buren of organiseren van muziekmiddagen voor verpleeghuisbewoners. Leden krijgen bovendien korting op producten van de thuiszorgwinkel. Een lidmaatschap kost €16,- per jaar per huishouden.

Hier geloven wij in: Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar!

Ledenvereniging Thebe Extra transformeert van een organisatie die vooral kortingen biedt op gezonde producten en diensten naar een club die gelooft in een samenleving waar men goed voor zichzelf zorgt en ook zorgzaam is voor mensen uit de omgeving. Hiervoor is een strategie ontwikkeld onder het motto ‘Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar’.

Deels is deze ingegeven door toename van vergrijzing en migratie, die zorgen voor een stijgende vraag naar zorg en steun. Deels vanuit het geloof in de uitgangspunten van ‘’positieve gezondheid’’. Een benadering binnen de gezondheidszorg die niet ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt. De nadruk ligt op veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op beperkingen of ziekte. Thebe Extra wil zich ontwikkelen van een consumptieve naar een actieve ledenorganisatie, naar een organisatie die haar leden faciliteert in hun keuzes en mogelijkheden op het gebied van gezond leven, wonen en werken. Waar de leden zelf aan zet kunnen zijn!

Hoe communiceert Thebe Extra met haar leden?
Ledenvereniging Thebe Extra heeft een scala aan mogelijkheden om met haar leden te communiceren. De meeste leden worden bereikt met ‘Leefstijl’, het ledenmagazine dat 4 keer per jaar bij ieder lid op de mat valt. De website speelt ook een prominente rol in de communicatie. Gebruik van social media is marginaal ontwikkeld; daar ligt voor de komende periode een uitdaging. 

De ledenconsulenten en adviseurs kleinschalige buurtinitiatieven zorgen voor het persoonlijke contact met de leden. Zij organiseren onder meer voorlichtingsbijeenkomsten en workshops.

Ledenraad en Bestuur
De ledenraad bestaat uit ca 40 mensen uit de regio. De ledenraad is het hoogste orgaan; ze benoemt het bestuur en stelt nieuw beleid vast.

Het bestuur bestaat nu uit 7 bestuursleden met verschillende portefeuilles; alle bestuursleden maken deel uit van de Ledenraad. De directeur/ secretaris maakt geen deel uit van de ledenraad en het bestuur.


Wat gaat u als directeur/secretaris hoofdzakelijk doen?

 • Zichtbare bijdrage leveren aan de transformatie van de ledenorganisatie en het ondersteunend bureau
 • Zorgdragen voor optimale werkprocessen en een financieel gezonde bedrijfsvoering
 • Secretariële en beleidsmatige taken uitvoeren voor de bestuurs- en ledenraadvergaderingen 
 • De directeur is de linking pin tussen enerzijds het bestuur en de ledenraad en anderzijds de medewerkers van het ondersteunend bureau.

Welke kwaliteiten laat u aantoonbaar zien?

 • Inspirerende en motiverende persoonlijkheid met positieve energie
 • Kan op meerdere borden tegelijk schaken en verbindt mensen
 • Resultaatgericht en daadkrachtig
 • Sterke en transparante manier van communiceren

En verder verwachten we

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Bewezen kwaliteiten in planvorming, uitvoering en het realiseren van prestatieafspraken en financieel inzicht
 • 2-5 jaar ervaring in leidinggevende functie in de not for profit sector, affiniteit met coöperatie is een pré

Wat biedt Thebe Extra u?

 • Een plek in een enthousiaste club waar zelfwerkzaamheid hoog in het vaandel staat
 • Een organisatie in ontwikkeling met behoefte aan jouw input en advies
 • Indicatie salaris van maximaal ca. € 5.500 per maand (op basis fulltime, schaal 65 FWG, 18 mei 2020) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek
 • Een vaste aanstelling voor 32 tot 36 uur na een proefperiode van 1 jaar

Gaat u solliciteren op de functie van directeur/secretaris van Ledenvereniging Thebe Extra?

Wilt u nog verdere informatie, dan kunt u contact opnemen met: Hans de Goeij, bestuursvoorzitter, uitsluitend via vacature.thebe.extra@xs4all.nl om een telefonisch inbelmoment af te spreken.

Uw motivatie met cv en referenties kunt u vóór uiterlijk maandag 24 mei sturen aan: vacature.thebe.extra@xs4all.nl

Wij bevestigen de ontvangst van uw mail met bijlage.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op 2 en 9 juni.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.