Meer over
coronavirus

Ons motto is: Beter zorgen voor jezelf en voor elkaar. Vooral nu, in deze onzekere tijden, is dit van groot belang. Zorg goed voor jezelf door alle voorschriften op te volgen. En zorg voor een ander, daar waar dat mogelijk is. Wij geven u op deze pagina informatie over wat u kunt doen en waar u terecht kunt voor actuele informatie. Wilt u helpen? In uw eigen buurt, dorp of stad? Er zijn al heel veel initiatieven opgestart. Neem eens een kijkje.

Alle informatie vindt u hier

Voor algemene informatie over het coronavirus (COVID-19) en welke maatregelen u kunt nemen verwijzen wij u naar de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Op een aantal veelgestelde vragen over het coronavirus krijgt u antwoord van de GGD. Ook leest u daar wanneer u contact op moet nemen met uw huisarts.

Coronavirus en mantelzorg – Bent u mantelzorger? Op deze website vindt u antwoord op veel vragen die het coronavirus bij mantelzorgers oproept.

Stichting Lezen & Schrijven – In een video geven zij duidelijke uitleg over het coronavirus en hoe u het risico op besmetting zo veel mogelijk kunt voorkomen. Klik hier voor de video.

Chat met een verpleegkundige – Heeft u een vraag over gezondheid, welzijn of ondersteuning en wilt u snel antwoord? Met de app Thepp krijgt u snel een persoonlijk én deskundig antwoord van een team ervaren medisch verpleegkundigen.

Gevolgen coronavirus voor uw mentale gezondheid  Zoveel mogelijk in uw eigen huis moeten blijven en weinig sociale contacten hebben kan erg lastig zijn. GGZNieuws geeft tips over de maatregelen die u zelf kunt nemen om mentaal gezond te blijven. Ook iPrachtice geeft goede tips over hoe u om kunt gaan met de negatieve gevolgen van het coronavirus op uw mentale toestand. Het coronavirus en het dagelijkse nieuws kunnen onrust, angst of negatieve gevoelens oproepen. Naast de handige tips kunt u ook een consult aanvragen op donatiebasis.

 

088 374 75 76