Nieuws en verhalen van én over Thebe Extra

Bekijk hier onder alles over onze ledenvereniging. Het laatste nieuws, verhalen, tips en uitjes.

 • Samen actief in eigen buurt

  Samen actief in eigen buurt

  • Lokale burgerinitiatieven

  Steeds meer 70-plussers willen graag thuis blijven wonen in hun vertrouwde buurt, maar dit gaat niet altijd even gemakkelijk. ContourdeTwern, WonenBreburg, Thebe en Ledenvereniging Thebe Extra hebben de handen ineen geslagen en zijn het project Fijn Thuis gestart.

 • Thebe en De Wever werken samen met MindLabs aan innovatie

  Thebe en De Wever werken samen met MindLabs aan innovatie

  • Lokale burgerinitiatieven

  Zorgorganisaties Thebe en De Wever gaan samenwerken met MindLabs om nieuwe technologieën in te zetten in de zorg. Op 4 maart 2020 wordt gestart met het gezamenlijke innovatiecentrum voor zorg en welzijn. Het nieuwe innovatiecentrum komt in de bruisende Spoorzone van Tilburg. De noodzaak voor Thebe en De Wever om te innoveren en de zorg anders in te richten is hoog. De komende twintig jaar verdubbelt de zorgvraag, maar de situatie op de arbeidsmarkt in de zorg blijft ongeveer gelijk.

 • Eerste ritje met AutoMaatje-taxi in Rijen

  Eerste ritje met AutoMaatje-taxi in Rijen

  • Lokale burgerinitiatieven

  Afgelopen donderdag is AutoMaatje van start gegaan in Rijen en Hulten. De allereerste deelnemer is met dit ANWB-initiatief vervoerd naar Cultureel Centrum De Boodschap. ANWB's AutoMaatje is een service waarbij vrijwilligers in hun eigen auto mensen vervoeren.

  Lees meer.

 • Weekend van de Mantelzorg: denk ook aan jezelf (BN De Stem)

  Weekend van de Mantelzorg: denk ook aan jezelf (BN De Stem)

  • Lokale burgerinitiatieven

  Het Steunpunt voor informele zorg Breda heeft in het kader van het weekend van de mantelzorg een bijzonder programma opgezet voor mantelzorgers. Mensen die normaal enkel aandacht voor een ander hebben werden nu zelf in het zonnetje gezet.

  Op de website van BN De Stem staat een mooi verslag van dit prachtige initiatief.

 • Stichting Fietsmaatjes Heusden ontvangt € 15.000,- van Stichting Stimuleringsfonds Thebe Extra Midden-Brabant (STEM)

  Stichting Fietsmaatjes Heusden ontvangt € 15.000,- van Stichting Stimuleringsfonds Thebe Extra Midden-Brabant (STEM)

  • Lokale burgerinitiatieven

  Tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 7 november heeft STEM een cheque overhandigd aan Stichting Fietsmaatjes Heusden. Zij gebruiken deze bijdrage voor de aanschaf van een elektrische duofiets. Deze fietsen kunnen geleend worden door mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, zo kunnen zij toch gaan fietsen met een ‘fietsmaatje’.

 • Stichting Kruiswerk Drunen/Elshout ontvangt € 8.500,- van Stichting Stimuleringsfonds Thebe Extra Midden-Brabant (STEM)

  Stichting Kruiswerk Drunen/Elshout ontvangt € 8.500,- van Stichting Stimuleringsfonds Thebe Extra Midden-Brabant (STEM)

  • Lokale burgerinitiatieven

  Tijdens een feestelijke uitreiking op donderdag 7 november heeft STEM een cheque overhandigd aan Stichting Kruiswerk Drunen/Elshout. Zij gebruiken deze bijdrage voor de aanschaf van een elektrische rolstoelfiets. Deze zal worden gebruikt voor inwoners van de gemeente Heusden die gebruikmaken van een rolstoel en die graag een keer willen fietsen samen met een maatje.

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch het laatste voordeel in uw mail!