'Vierkoningen' schenken ingezameld speelgoed aan kinderen onder de armoedegrens

Op zaterdag 5 januari is in Tilburg een Driekoningenintocht gehouden. Waar in het Bijbelverhaal de koningen met zijn drieën kwamen, vertegenwoordigde zaterdag een groep enthousiaste Tilburgse kinderen een vierde koning. Naast het traditionele goud, wierook en mirre bracht de vierde koning speelgoed mee dat de afgelopen periode is ingezameld door kinderen van Basisschool Christoffel en van de Montessorischolen De Elzen en De Petteflet tijdens het project Het Vierde Geschenk. Het Vierde Geschenk is een initiatief van Stichting Hasseltse Kapel, O.L.Vrouw ter Noodkapel en Stichting Petrus Donders Tilburg.

Om het vierde geschenk symbolisch te overhandigen trok een stoet van de vier koningen, een grote groep kinderen, kamelen, schapen, herders en diverse muziek- en zanggroepen onder leiding van Burgemeester Weterings door het centrum naar de Heikese Kerk in Tilburg.

Het Vierde Geschenk is mede dankzij financiele steun van het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Thebe Extra een groot succes geworden. Maar liefst 1300 kinderen hebben speelgoed ingezameld om een bijdrage te leveren aan de verlichting van armoede onder kinderen. In Tilburg leven 7000 kinderen onder de armoedegrens. De initiatiefnemers van Driekoningenintocht & Vierde Geschenk Tilburg zijn voornemens van dit mooie evenement een jaarlijkse traditie te maken.

Het Brabants Dablad was aanwezig bij de intocht en publiceerde dit artikel.