ONS Soepje Tilburg ontvangt €1000,- van het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Thebe Extra

ONS Soepje Tilburg heeft via de tijdelijke versnelde aanvraagprocedure van het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Thebe Extra een donatie van €1000,- ontvangen.

Deze versnelde aanvraagprocedure is door Ledenvereniging Thebe Extra in het leven geroepen om coronavirus-gerelateerde inwonersinitiatieven zoals ONS Soepje Tilburg sneller van een financiële bijdrage te kunnen voorzien. ONS Soepje Tilburg is ontstaan vanuit een spontaan idee om gratis, verse soep te brengen naar Tilburgers die ziek zijn, bij een risicogroep horen of even niet kunnen koken omdat zij bijvoorbeeld een vitaal beroep uitoefenen. Inmiddels bezorgt ONS Soepje Tilburg al 200 soepjes per dag bij de mensen die het nodig hebben. Dit doen zij met een groep vrijwilligers vanuit een keuken in een wijkcentrum die beschikbaar is gesteld door CountourdeTwern. De soep wordt geleverd door de vrijwilligers van Serve The City Tilburg.

Met het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Thebe Extra steunen wij al ​jaren maatschappelijke projecten in ons werkgebied die de sociale binding, ontmoeting, welzijn en/of leefbaarheid in de lokale samenleving bevorderen. Vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn er veel initiatieven ontstaan die er op gericht zijn de medemens te helpen. Vaak is daar geld voor nodig. Wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen. Daarom kunnen initiatiefnemers via een versnelde procedure een aanvraag (tot maximaal € 2.500,-) bij ons indienen. Zo kunnen projecten snel opgestart worden om mensen die geraakt worden door (de gevolgen van) het coronavirus te helpen. Wilt u ook een aanvraag doen via onze tijdelijke, versnelde aanvraagprocedure? Kijk dan voor meer informatie op https://www.thebe-extra.nl/stimuleringsfonds-versnelde-procedure

Wilt u zich aanmelden voor een maaltijd van ONS Soepje Tilburg of zelf doneren? Kijk dan op de site van Ons Soepje Tilburg.