Ledenvereniging Thebe Extra steunt 'Bevrijdingsattenties' De Zonnebloem

De Zonnebloem afdeling Prinsenbeek heeft in de week van Bevrijdingsdag leuke attenties bezorgd bij mensen met een fysieke beperking of mensen die dreigen te vereenzamen. Een grootse, gezamenlijke viering van 75 jaar vrijheid zat er vanwege het coronavirus helaas niet in.

Daarom zorgde De Zonnebloem voor een leuk pakket met o.a. thee, chocolade en biscuits met een mooie herinnering in gedachten: dit waren de voedingsmiddelen die werden gedropt tussen 29 april en 8 mei 1945 door de Engelsen en de Amerikanen. Zo konden de mensen de vrijheid in de eigen thuissituatie vieren.

Ledenvereniging Thebe Extra steunt het initiatief van De Zonnebloem afdeling Prinsenbeek voor een bedrag van €800,-. Mede dankzij deze steun konden zij maar liefst 365 mensen in Prinsenbeek verblijden met een 'Bevrijdingsattentie'. De Zonnebloem deed een aanvraag bij het noodfonds van Ledenvereniging Thebe Extra. Hier kunnen initiatieven die gericht zijn op het helpen van kwetsbare mensen, die direct of indirect door het coronavirus getroffen worden, een aanvraag doen voor financiële steun. Wilt u tijdens deze coronacrisis ook iets voor anderen betekenen en heeft u daar geld voor nodig? Kijk dan wat Ledenvereniging Thebe Extra voor u kant betekenen op www.thebe-extra.nl/noodfonds.

Voor de verspreiding van de attenties werkte De Zonnebloem samen met het Corona Hulpteam in Prinsenbeek. Het Corona Hulpteam in Prinsenbeek heeft ruim 50 vrijwilligers die graag iets voor een ander doen wanneer dat nodig is Wanneer u hulp kunt gebruiken bij bijv. boodschappen doen, medicijnen ophalen, de hond uitlaten of gewoon een praatje wilt maken als u daar behoefte aan heeft, aarzelt u dan niet om contact met hen op te nemen via e-mailadres coronahulpteamprinsenbeek@gmail.com.