15 september: Digitale dinsdag, Bibliotheek Goirle

Heel veel zaken regel je tegenwoordig onlineJe hebt internet nodig om bijvoorbeeld je belastingaangifte te doen, zorgtoeslag aan te vragen, je bankzaken te regelen of om iets te kopen in een webshop. Om goed mee te kunnen doen in de maatschappij, zijn digitale vaardigheden enorm belangrijk. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk.Wij willen u hierin graag ondersteunen. Daarom bundelen wij onze krachten met De Bibliotheek Goirle en Taalhuis Goirle en organiseren we de Digitale Dinsdag op 15 september.
 

Datum
Dinsdag 15 september van          13.00 tot 15.00u


Locatie
De Bibliotheek Goirle | Kloosterstraat 22, 5051 RD GoirleWat is er te doen op de Digitale Dinsdag?
U kunt hier terecht met al uw digitale vragen, bijvoorbeeld:

  • U heeft een probleem met uw computer, smartphone of tablet waar u niet uitkomt
  • Hoe kunt u betrouwbare informatie vinden op het internet?
  • Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van digitale zorg (e-health)?
  • U wilt u een DigiD aanvragen, maar u weet niet hoe?
  • Wat moet u doen met de Online Donorregistratie?
  • Heeft u een vraag over Whatsapp, Facebook of een andere vraag?

Stel uw vraag aan een van de aanwezige deskundigen: de ledenconsulent van Thebe Extra,
mediacoaches van de bibliotheek, medewerkers van het Taalhuis of een deskundige vrijwilliger van het KBO-Digispreekuur. Wij helpen u graag op weg!Gratis presentaties en workshops
Wil je meer weten over gratis presentaties en workshops in Goirle, die je verder op weg helpen in de online wereld? Ook die informatie geven we je graag tijdens de Digitale Dinsdag.


Ledenvereniging Thebe Extra heeft een interessante presentatie over e-health. Wij vertellen u graag hoe informatie- en communicatietechnologie (ict en internet), gezondheid en gezondheidszorg kan ondersteunen en verbeteren, en uw leven makkelijker/comfortabeler maakt. Daarnaast zijn er workshops te volgen als: ‘Klik&Tik’ waarbij u de eerste stappen op het internet zet, of ‘Digisterker’ waarbij u leert omgaan met de Digitale Overheid. Maar ook de workshop ‘Introductie computergebruik’. Bent u geïnteresseerd in een van deze presentaties / workshops, dan kunt u zich hiervoor tijdens de Digitale Dinsdag aanmelden of bellen met de Bibliotheek Goirle. De presentaties/workshops vinden op een ander moment plaats.


Wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met Ledenvereniging Thebe Extra op telefoonnummer 088-374 75 76 of Bibliotheek Goirle op telefoonnummer 013-534 20 68.


Aanmelden
Bent u van plan om te komen? Dan vragen wij u vriendelijk om u vooraf aan te melden.
Zo kunnen wij een inschatting maken van het aantal bezoekers en erop toezien dat het evenement Corona-veilig verloopt, met inachtneming van de protocollen en richtlijnen van het RIVM. Heeft u zich niet aangemeld maar wilt u toch komen, dan bent u uiteraard alsnog van harte welkom.

Aanmelden kan op verschillende manieren: