Nieuws en verhalen van én over Thebe Extra

Bekijk hier onder alles over onze ledenvereniging. Het laatste nieuws, verhalen, tips en uitjes.

 • Waspikse Natuurspeeltuin Het Klauterwoud open voor spelen en ontmoeten

  Waspikse Natuurspeeltuin Het Klauterwoud open voor spelen en ontmoeten

  • Uitjes en extra`s

  Op zaterdag 14 april is in Waspik de Natuurspeeltuin Het Klauterwoud geopend. Het Klauterwoud werd geopend door wethouders Brekelmans en Daanders die samen een ritje maakten op de duo-kabelbaan. Hierna was het aan de aanwezige kinderen om te ravotten op alle speeltoestellen.

 • Opleidingstraject SwitchZ gestart tegen tekort aan personeel in zorg

  Opleidingstraject SwitchZ gestart tegen tekort aan personeel in zorg

  • Cursussen, workshops en advies

  Zorgorganisaties Thebe, Prisma, De Riethorst Stromenland en De Wever zijn samen een project gestart om de groeiende vraag naar personeel op te vangen. Dit project, dat de naam SwitchZ heeft gekregen, is gericht op jongeren omdat de zorg sterk aan populariteit inlevert onder die doelgroep, terwijl de vraag naar zorgpersoneel alleen maar groeit.

 • Bavo's Got Talent groot succes!

  Bavo's Got Talent groot succes!

  • Uitjes en extra`s

  Afgelopen zaterdag vond in een goedgevulde Koloszaal in Raamsdonksveer Bavo’s Got Talent plaats. Deze talentenjacht werd gehouden ter ere van het 90-jarige bestaan van Muziekvereniging St. Bavo uit Raamsdonk.

 • Langer zelfstandig wonen: wat heb je daarvoor nodig?

  Langer zelfstandig wonen: wat heb je daarvoor nodig?

  • In, om en aan huis

  In de pop-up store in Goirle (De Hovel 4) is van 29 maart tot en met 21 april iedereen van harte welkom om het evenement ‘Woon en leef’ te bezoeken. Om zo lang mogelijk comfortabel en veilig te kunnen blijven wonen, is het van belang dat je hier als 55-plusser tijdig over nadenkt.

 • Hulpstudent, ze helpen u graag!

  Hulpstudent, ze helpen u graag!

  • In, om en aan huis

  Dat vrije tijd en vakantie goed voor uw gezondheid is, is bij ons al lang bekend. Heeft u klusjes in en om het huis die al uw vrije tijd opslokken of waar u zelf niet aan toe komt? Ledenvereniging Thebe Extra is een samenwerking aangegaan met Hulpstudent aan huis.

 • ANWB Automaatje Oosterhout

  ANWB Automaatje Oosterhout

  Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Doordat de ANWB al haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten.
   

 • BeweegSaam: dagbesteding in het zwembad

  BeweegSaam: dagbesteding in het zwembad

  BeweegSaam is een vernieuwde vorm van dagbesteding in het zwembad, een beweegactiviteit in het water voor mensen met cognitieve problematiek. Onder supervisie van een gespecialiseerde beweeginstructeur en onder één-op-één begeleiding van studenten gaan deelnemers het water in om te bewegen. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk. 

  Tijdens het zwemmen zijn studenten aanwezig die één-op-één begeleiding bieden aan de deelnemers. Bij het bad is een brede trap aanwezig om in het water gaan en een rolstoellift. Studenten begeleiden ook de deelnemers bij het aankleden en omkleden. Voorafgaand aan het zwemmen of na het zwemmen is er een koffiemoment in Brasserie de Warande waar ze gezellig bij elkaar komen voor een praatje met een heerlijk kopje koffie/thee erbij. 

  BeweegSaam is een initiatief van Surplus, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout.
   

 • Oosterhout voor Elkaar

  Oosterhout voor Elkaar

  Heb jij een vlotte babbel, talent voor techniek, een passie voor poetsen of sport of een sterkte arm voor een boodschappentas? En heb je regelmatig tijd?

  Oosterhoutvoorelkaar biedt je de mogelijkheid om jezelf en anderen happy te maken.

  Iedereen kan wel eens hulp gebruiken. Voor één keer of vaker. Andersom hebben veel mensen iets te bieden. Af en toe of regelmatig. Op Oosterhoutvoorelkaar brengen we die mensen bij elkaar: gemakkelijk en betrouwbaar.

  Wil je meer weten over Oosterhoutvoorelkaar? Heb je vragen, tips of ideeën? Je kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen.

  Of wil je buurtgenoten met de auto naar een bestemming rijden, zie dan: https://www.oosterhoutvoorelkaar.nl/anwb-automaatje

 • Stichting Inloophuis Poppy's

  Stichting Inloophuis Poppy's

  Stichting Inloophuis Poppy's heeft een inloophuis en organiseert activiteiten voor iedereen die geraakt is door kanker. Het inloophuis is gevestigd in Oosterhout, maar is zeker ook bedoeld voor gasten uit omliggende gemeenten.

  Kom gerust eens binnen bij het inloophuis. Voor een kop koffie of thee, een goed gesprek of gezelligheid.

  Ze organiseren veel activiteiten. Kijk voor alle actualiteiten eens op: www.inloophuispoppys.nl

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch het laatste voordeel in uw mail!