Nieuws en verhalen van én over Thebe Extra

Bekijk hier onder alles over onze ledenvereniging. Het laatste nieuws, verhalen, tips en uitjes.

 • ANWB Automaatje Oosterhout

  ANWB Automaatje Oosterhout

  Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Doordat de ANWB al haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten. Mensen zo lang mogelijk mobiel houden en laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer is de reden dat de ANWB deze vervoerservice heeft opgezet. Het initiatief is lokaal georganiseerd en heeft geen winstoogmerk.

  Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje? 
  Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis.

  Gebruik maken van ANWB AutoMaatje
  Heb je vervoer nodig? Neem dan twee dagen van tevoren contact op met de lokale ANWB AutoMaatje-coördinator. Op de kaart vind je het telefoonnummer van het servicepunt in jouw gemeente. Zie https://www.anwb.nl/lidmaatschap/maatschappelijk/mobiliteit/automaatje.
  De coördinator zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.
  De coördinator belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 plus eventuele parkeerkosten.
  Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.
  Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.
  De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid, je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

 • BeweegSaam: dagbesteding in het zwembad

  BeweegSaam: dagbesteding in het zwembad

  BeweegSaam is een vernieuwde vorm van dagbesteding in het zwembad, een beweegactiviteit in het water voor mensen met cognitieve problematiek. Onder supervisie van een gespecialiseerde beweeginstructeur en onder één-op-één begeleiding van studenten gaan deelnemers het water in om te bewegen. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk. 

  Tijdens het zwemmen zijn studenten aanwezig die één-op-één begeleiding bieden aan de deelnemers. Bij het bad is een brede trap aanwezig om in het water gaan en een rolstoellift. Studenten begeleiden ook de deelnemers bij het aankleden en omkleden. Voorafgaand aan het zwemmen of na het zwemmen is er een koffiemoment in Brasserie de Warande waar ze gezellig bij elkaar komen voor een praatje met een heerlijk kopje koffie/thee erbij. 

  BeweegSaam is een initiatief van Surplus, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout.
   

 • Oosterhout voor Elkaar

  Oosterhout voor Elkaar

  Heb jij een vlotte babbel, talent voor techniek, een passie voor poetsen of sport of een sterkte arm voor een boodschappentas? En heb je regelmatig tijd?

  Oosterhoutvoorelkaar biedt je de mogelijkheid om jezelf en anderen happy te maken.

  Iedereen kan wel eens hulp gebruiken. Voor één keer of vaker. Andersom hebben veel mensen iets te bieden. Af en toe of regelmatig. Op Oosterhoutvoorelkaar brengen we die mensen bij elkaar: gemakkelijk en betrouwbaar.

  Wil je meer weten over Oosterhoutvoorelkaar? Heb je vragen, tips of ideeën? Je kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen.

  Of wil je buurtgenoten met de auto naar een bestemming rijden, zie dan: https://www.oosterhoutvoorelkaar.nl/anwb-automaatje

 • Stichting Inloophuis Poppy's

  Stichting Inloophuis Poppy's

  Stichting Inloophuis Poppy's heeft een inloophuis en organiseert activiteiten voor iedereen die geraakt is door kanker. Het inloophuis is gevestigd in Oosterhout, maar is zeker ook bedoeld voor gasten uit omliggende gemeenten.

  Kom gerust eens binnen bij het inloophuis. Voor een kop koffie of thee, een goed gesprek of gezelligheid.

  Ze organiseren veel activiteiten. Kijk voor alle actualiteiten eens op: www.inloophuispoppys.nl

 • Maak uw woning klaar voor de toekomst

  Maak uw woning klaar voor de toekomst

  • In, om en aan huis

  Blijverslening gemeente Oosterhout

  De gemeente Oosterhout biedt sinds april 2017 de Blijverslening aan. Met deze lening wordt ingezet op de verbetering van de bestaande woningvoorraad. Zo kunnen met behulp van de Blijverslening mensen langer zelfstandig blijven wonen.

 • Zuster: Zorg Uitleen Spullen Thuis Elkaar Reserve

  Zuster: Zorg Uitleen Spullen Thuis Elkaar Reserve

  Wij-wel merkte op dat veel zorgspullen/hulpmiddelen niet meer gebruikt worden. Deze hulpmiddelen staan werkeloos in de schuur/garage of erger; worden bij het afval gegooid. Dit vonden wij "sund". 

  Zo wil WIJ-wel het weggooien van deze spullen beperken en ze bewaren, onderhouden in ons eigen Repair Café en vervolgens weer uitlenen aan degene die ze nodig heeft. De werkgroep Zuster is nu van start gegaan. Zuster staat voor Zorg Uitleen Spullen Thuis Elkaar Reserve. Zuster gaat zich bezig houden met de uitleen van geschonken zorgspullen. Op dit moment hebben wij scootmobiels, rollators, douchestoel, douchekruk, krukken, postoel.

  Uitleen zal plaatsvinden vanuit de Eenhoorn. Tijdelijk gaat Zuster gebruik maken van leegstaande ruimte. Toon en Hannie de Laat gaan zorgen voor ontvangst van niet gebruikte materialen en voor de uitleen. Ze zijn bereikbaar via telefoon 013 5042069

   

 • Toveren met vervoer in Haghorst,Baarschot en Diessen

  Toveren met vervoer in Haghorst,Baarschot en Diessen

  Soms zit je met je handen in je haren. Je moet vervoert worden, echt noodzakelijk. Maar zelf heb je geen vervoer beschikbaar. De buren/buurt kunnen je ook niet aan vervoer helpen. En de directe omgeving of kenniskring heb je ook al benaderd. Er is geen bus of buurtbus beschikbaar. De deeltaxi kan je ook al niet vervoeren en ziekenvervoer laat het ook afweten. Dit komt nooit voor, hoor ik u zeggen. Wij-wel zou willen dat dat waar was, maar helaas. Te regelmatig komen mensen in problemen vanwege geen vervoer.

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch het laatste voordeel in uw mail!