Nieuws en verhalen van én over Thebe Extra

Bekijk hier onder alles over onze ledenvereniging. Het laatste nieuws, verhalen, tips en uitjes.

 • ContourdeTwern, Exfam en Gemeente Tilburg openen mantelzorglijn

  ContourdeTwern, Exfam en Gemeente Tilburg openen mantelzorglijn

  Het aantal mantelzorgers neemt toe en daarmee ook de vraag naar en behoefte aan informatie. Er is gelukkig veel informatie te vinden. Soms zelfs zoveel dat mantelzorgers, maar ook professionals, vaak door de bomen het bos niet meer zien. Daarom lanceren ContourdeTwern, Exfam en de gemeente Tilburg per 1 maart de mantelzorglijn Tilburg.

 • Eerste fase campagne 'Aan de slag met je huis Achthoeven Udenhout' geslaagd!

  Eerste fase campagne 'Aan de slag met je huis Achthoeven Udenhout' geslaagd!

  In februari en maart zijn woningeigenaren van de wijk Achthoeven in Udenhout benaderd om een woonwensentest in te vullen met vragen over woonwensen op het gebied van: energie, veiligheid, gezondheid/levensloopbestendigheid. De woonwensentest geeft zicht op welke woningaanpassingen of -verbeteringen woningeigenaren in de toekomst kunnen en willen nemen. Doel: in de toekomst nog meer plezier en comfort uit de eigen woning halen. Op 2 april zijn de resultaten gepresenteerd: er zijn 222 gesprekken gevoerd en 106 adviesgesprekken aangevraagd: 76 adviesgesprekken op het gebied van veilig wonen, 13 adviesgesprekken voor levensloopbestendigheid en 17 adviesgesprekken voor energiezuinige maatregelen. Verder spelen er ook zaken omtrent het klimaat in de woning (37) en mogelijke verbouwingen (60). 

 • Druk, druk, druk en bent u ook nog mantelzorger? 

  Druk, druk, druk en bent u ook nog mantelzorger? 

  • Lokale burgerinitiatieven

  Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een maand oud en bijna iedereen zit weer in de vertrouwde meestal drukke regelmaat van de dag. Maar juist nu, in de nog donkere wintermaanden zijn er ouderen, die veelal alleen de dag doorbrengen. Mantelzorgers/ familieleden doen wat ze kunnen om hen bij te staan. Zij kunnen echter niet altijd elke dag aanwezig zijn. Maar er is nog meer mogelijk...

 • Stoute Schoenen organiseert informatiebijeenkomst over nieuwe cursus!

  Stoute Schoenen organiseert informatiebijeenkomst over nieuwe cursus!

  • Lokale burgerinitiatieven

  Op dinsdag 19 februari organiseert Stoute Schoenen i.s.m ContourdeTwern en de Bibliotheek, in Wijkcentrum de Heyhoef (Reeshof) een informatiebijeenkomst. Onder het genot van een kopje koffie en gebakje, informeren wij u over de inhoud en werkwijze van een nieuwe cursus kunstactiviteiten. 

  De kunstprofessionals van Stoute Schoenen organiseren kunstactiviteiten, die aansluiten bij uw mogelijkheden en zij dagen u uit uw (verborgen) talenten te ontwikkelen! 

 • Informatie voor leden van CareynPlus in regio Breda

  Onlangs heeft zorgorganisatie Careyn bekendgemaakt dat ze van plan is om per 1 juli 2019 haar zorgactiviteiten in de regio Breda over te dragen aan Thebe Wijkverpleging. De aan Careyn verbonden ledenvereniging CareynPlus blijft haar leden in de regio Breda volledig ondersteunen met de huidige uitgebreide dienstverlening. CareynPlus en Thebe Extra zijn wel met elkaar in gesprek om de mogelijkheden voor de leden van CareynPlus in de regio Breda te bespreken. Mocht er een verandering komen voor de leden van CareynPlus naar aanleiding van dit gesprek, dan worden zij uiteraard tijdig geïnformeerd. Tot die tijd zal ledenvereniging CareynPlus haar leden zorgvuldig blijven informeren over hun lidmaatschap.

 • Expositie Stichting Stoute Schoenen geopend

  Expositie Stichting Stoute Schoenen geopend

  • Lokale burgerinitiatieven

  Donderdag 10 januari is in Wijkcentrum ’t Sant de derde expositie van Stichting Stoute Schoenen geopend, met bijzondere kunstwerken. De werken zijn namelijk het eindresultaat van een serie kunstworkshops met ouderen uit Tilburg. Tijdens de workshops van Stoute Schoenen werken de deelnemers met kunstvormen als illustratie, textiel en theater, maar ook literatuur.

 • 'Vierkoningen' schenken ingezameld speelgoed aan kinderen onder de armoedegrens

  'Vierkoningen' schenken ingezameld speelgoed aan kinderen onder de armoedegrens

  • Lokale burgerinitiatieven

  Op zaterdag 5 januari is in Tilburg een Driekoningenintocht gehouden. Waar in het Bijbelverhaal de koningen met zijn drieën kwamen, vertegenwoordigde zaterdag een groep enthousiaste Tilburgse kinderen een vierde koning. Naast het traditionele goud, wierook en mirre bracht de vierde koning speelgoed mee dat de afgelopen periode is ingezameld door kinderen van Basisschool Christoffel en van de Montessorischolen De Elzen en De Petteflet tijdens het project Het Vierde Geschenk. Het Vierde Geschenk is een initiatief van Stichting Hasseltse Kapel, O.L.Vrouw ter Noodkapel en Stichting Petrus Donders Tilburg.

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch het laatste voordeel in uw mail!