Nieuws en verhalen van én over Thebe Extra

Bekijk hier onder alles over onze ledenvereniging. Het laatste nieuws, verhalen, tips en uitjes.

 • Crisismanager Thebe: Personeel waardeert heldere commando’s

  Crisismanager Thebe: Personeel waardeert heldere commando’s

  • Nieuws

  Hoe voorkom je onrust onder personeel en cliënten de de coronapaniek landelijk voelbaar is? Bestuurder Marijke Megens van de Brabantse ouderenzorgorganisatie Thebe merkt dat in tijden van crisis haar heldere commandostructuur rust geeft in de organisatie. ‘We gaan deze klus klaren.’

 • Samen actief in eigen buurt

  Samen actief in eigen buurt

  • Lokale burgerinitiatieven

  Steeds meer 70-plussers willen graag thuis blijven wonen in hun vertrouwde buurt, maar dit gaat niet altijd even gemakkelijk. ContourdeTwern, WonenBreburg, Thebe en Ledenvereniging Thebe Extra hebben de handen ineen geslagen en zijn het project Fijn Thuis gestart.

 • Thebe en De Wever werken samen met MindLabs aan innovatie

  Thebe en De Wever werken samen met MindLabs aan innovatie

  • Lokale burgerinitiatieven

  Zorgorganisaties Thebe en De Wever gaan samenwerken met MindLabs om nieuwe technologieën in te zetten in de zorg. Op 4 maart 2020 wordt gestart met het gezamenlijke innovatiecentrum voor zorg en welzijn. Het nieuwe innovatiecentrum komt in de bruisende Spoorzone van Tilburg. De noodzaak voor Thebe en De Wever om te innoveren en de zorg anders in te richten is hoog. De komende twintig jaar verdubbelt de zorgvraag, maar de situatie op de arbeidsmarkt in de zorg blijft ongeveer gelijk.

 • Eerste ritje met AutoMaatje-taxi in Rijen

  Eerste ritje met AutoMaatje-taxi in Rijen

  • Lokale burgerinitiatieven

  Afgelopen donderdag is AutoMaatje van start gegaan in Rijen en Hulten. De allereerste deelnemer is met dit ANWB-initiatief vervoerd naar Cultureel Centrum De Boodschap. ANWB's AutoMaatje is een service waarbij vrijwilligers in hun eigen auto mensen vervoeren.

  Lees meer.

 • Vrijwilligers zetten zich in voor De Nieuwe Eenhoorn

  Vrijwilligers zetten zich in voor De Nieuwe Eenhoorn

  • Lokale burgerinitiatieven

  De Eenhoorn, een wooncentrum voor ouderen in Diessen waar ook KBO Diessen en dorpscoöperatie Wij-wel gevestigd zijn, wordt verbouwd. De Nieuwe Eenhoorn, zoals het project heet, moet met KBO Diessen en het onderkomen van elf jongeren met een handicap via Stichting Benjamin een prachtige mix van jong en oud worden.

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch het laatste voordeel in uw mail!