Nieuws en verhalen van én over Thebe Extra

Bekijk hier onder alles over onze ledenvereniging. Het laatste nieuws, verhalen, tips en uitjes.

 • Matchdag WeHelpen 24 november

  Matchdag WeHelpen 24 november

  Kun jij op vrijdagmiddag 24 november wel wat hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het wisselen van zomer- naar wintergarderobe of het winterklaar maken van de tuin? Plaats je hulpvraag dan op www.wehelpen.nl/tilburg en vermeld in je profiel en bij de hulpvraag het trefwoord ‘matchdag Tilburg’. Medewerkers van de organisaties die bij WeHelpen Tilburg betrokken zijn, pakken die dag namelijk kleine hulpvragen op.

  Praktische info:

  • De matchdag is op vrijdag 24 november tussen 10.00 en 15.00 uur
  • Medewerkers van WeHelpen zorgen achter de schermen voor matches tussen hulpvrager en hulpbieders. Ralf van Poll neemt daarvoor van tevoren met beiden contact op

  De projectgroep staat te popelen om jou te helpen! Deel je vraag of oproep dus snel via www.wehelpen.nl/tilburg. Omdat elkaar helpen vanzelfsprekend is.

  Deelnemende organisaties: coöperatie WeHelpen, ContourdeTwern, Rabobank Tilburg en omstreken, MEE, CZ en Gemeente Tilburg

 • Maak uw woning klaar voor de toekomst

  Maak uw woning klaar voor de toekomst

  • In, om en aan huis

  Blijverslening gemeente Oosterhout

  De gemeente Oosterhout biedt sinds april 2017 de Blijverslening aan. Met deze lening wordt ingezet op de verbetering van de bestaande woningvoorraad. Zo kunnen met behulp van de Blijverslening mensen langer zelfstandig blijven wonen.

 • Kennismakingsactie Food Connect

  Kennismakingsactie Food Connect

  • In, om en aan huis

  Nieuw! Maaltijden van Food Connect, nog meer voordeel voor leden

  Niks is fijner dan lekker kunnen aanschuiven zonder dat u er iets voor hoeft te doen. Want soms komt het er gewoon niet van; u heeft een drukke dag, bent laat thuis of u bent niet in staat zelf te koken. En toch wilt u graag goed en gezond eten. Voor die momenten zijn er de maaltijden van Thebe Extra. Heel veel keuze, gemakkelijk te bestellen, gewoon thuisbezorgd en lekker.

 • "Wij-wel" actie Emté Boodschappenpakketten

  ‘Wij-wel” aktie- Emté Boodschappenpakketten


  Vanaf nu tot 6 januari 2018 ontvangen Emté klanten in Hilvarenbeek zegeltjes voor het sparen van boodschappenpakketten. U kunt deze zegels doneren aan Wij-wel. Zegeltjes van de Emté boodschappenpakket actie kunt u in de Wij-wel zuil stoppen. De Wij-wel zuil staat in Hilvarenbeek bij de Emté ingang, in de buurt van de kassa’s.

  Volle kaarten, niet volle kaarten, losse zegeltjes… alle zegeltjes zijn van harte welkom in de Wij-wel zuil.
   

 • Actie FNV

  Actie FNV

  Op woensdag 1 november gaan medewerkers van zorgorganisatie Thebe en de FNV actie voeren.

 • Claudia van Loon kreeg na een zwaar traject toch kinderen

  Claudia van Loon kreeg na een zwaar traject toch kinderen

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Als klein meisje wilde ik later al mama worden

  ‘Vroeger schreef ik in vriendinnenboekjes als antwoord op de vraag ‘Wat wil je later worden’ altijd ‘mama’. Mijn zusje werd jong moeder, wij woonden beiden nog thuis. Van dichtbij kreeg ik het eerste levensjaar van mijn neefje Isaiah mee. Zelf was ik 23, had net een serieuze relatie maar vond mezelf nog te jong voor het moederschap. Nog geen twee jaar later kreeg ik te horen dat ik misschien wel nooit mama zou worden.  

   

 • Eric Rugebregt kent het contrast tussen rijk en arm

  Eric Rugebregt kent het contrast tussen rijk en arm

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Wie arm is, telt niet meer mee!

  ‘Ik had een goed salaris, een auto en had financieel niets te klagen. Door de crisis verloor ik mijn baan en kwam ik in de WW terecht. Ik was 60 jaar en ondanks honderden sollicitaties heb ik helaas nooit de kans gekregen op gesprek te komen. Na de WW kwam ik dus in de bijstand terecht tot mijn pensioen.

 • Zuster: Zorg Uitleen Spullen Thuis Elkaar Reserve

  Zuster: Zorg Uitleen Spullen Thuis Elkaar Reserve

  Wij-wel merkte op dat veel zorgspullen/hulpmiddelen niet meer gebruikt worden. Deze hulpmiddelen staan werkeloos in de schuur/garage of erger; worden bij het afval gegooid. Dit vonden wij "sund". 

  Zo wil WIJ-wel het weggooien van deze spullen beperken en ze bewaren, onderhouden in ons eigen Repair Café en vervolgens weer uitlenen aan degene die ze nodig heeft. De werkgroep Zuster is nu van start gegaan. Zuster staat voor Zorg Uitleen Spullen Thuis Elkaar Reserve. Zuster gaat zich bezig houden met de uitleen van geschonken zorgspullen. Op dit moment hebben wij scootmobiels, rollators, douchestoel, douchekruk, krukken, postoel.

  Uitleen zal plaatsvinden vanuit de Eenhoorn. Tijdelijk gaat Zuster gebruik maken van leegstaande ruimte. Toon en Hannie de Laat gaan zorgen voor ontvangst van niet gebruikte materialen en voor de uitleen. Ze zijn bereikbaar via telefoon 013 5042069

   

 • Mantelzorg-waardering 2017

  Mantelzorg-waardering 2017

  • Cursussen, workshops en advies

  Bent u een mantelzorger? Zorgt u voor een gezinsof familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving die zorg- of hulpbehoevend is? Doet u dat structureel minimaal acht uur per week en reeds gedurende langere tijd achter elkaar? En doet u dit onbetaald? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering.

Altijd op de hoogte?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch het laatste voordeel in uw mail!