Online fototraining 15%
korting
Cursussen

Liefdevol Rouwen
training

Deels live op locatie en online via Zoom. Start op 20 maart 2024. 

Training Liefdevol Rouwen

Heeft u een dierbare verloren of uw werk? Is uw relatie ten einde, uw kinderwens onvervuld gebleven of kijkt u terug op uw leven en ervaart u gemis? Er zijn vele aanleidingen voor verdriet of rouw. Gedurende het leven krijgt u daar, in meer of mindere mate, mee te maken. En waar de één veel gaat praten, schrijft een ander het van zich af. Of kruipt in een hoekje. Of gaat intensief sporten of naar een psycholoog. Er is ook een manier die zelden wordt toegepast, maar die voor veel mensen werkt… een training Liefdevol Rouwen met behulp van fotografie.

De aanpak van fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw is om fotografie te gebruiken bij de verwerking van verlies. Het is wetenschappelijk aangetoond dat kunst en creativiteit helpen en ondersteunen bij ziekte, rouw en herstel. Gerdien daagt u uit om uw verdriet en herstel in beeld te brengen met de fotocamera of met de camera van uw smartphone. Ze geeft u mooie opdrachten en nodigt u uit om gebruik te maken van onscherpte, te lichte of te donkere foto’s, beweging. Dit zijn allemaal manieren om uw foto’s te laten spreken. Ze doet dit op een laagdrempelige manier. Gerdien zegt hierover: “Er zit een bepaalde gelaagdheid in de opdrachten. Ze zorgen voor afleiding en voor een doel. En we doen het samen, in een kleine groep. We delen veel en de deelnemers voelen zich veilig bij elkaar.”

Doe mee met de training!
De training Liefdevol Rouwen start op 20 maart 2024 om 20:00 uur en duurt 14 weken. De eerste les is live in Tilburg (details volgen later na aanmelding) waar u kennis kunt maken met de andere deelnemers. Ook de derde les is live op een locatie in Tilburg. De overige lessen zijn online via Zoom en volgt u thuis via uw computer of tablet. De les zelf duurt 1,5 tot 2 uur. U krijgt om de twee weken een nieuwe les en huiswerkopdrachten, die u in uw eigen tijd kunt doen. Ook krijgt u iedere twee weken een mail met inspiratie en tips. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 deelnemers. Deze training is voor iedereen die een proces met verlies doormaakt en daar via fotografie uiting aan wil (leren) geven. U hoeft dus geen professionele of amateurfotograaf te zijn. De nadruk ligt niet op techniek, maar op beleving: die u ervaart op het moment van fotograferen en u in uw foto’s laat zien.

Meer weten? Lees het artikel en bekijk de video over Gerdien Wolthaus Paauw in de digitale Leefstijl van november 2023.

Ledenvoordeel
Lessen

Leden van Thebe Extra ontvangen 15% korting op de training en betalen € 505,75 (normale prijs € 595,-). Reserveren kan via de Thebe Extra Voordeelwinkel. U vindt hier ook de kortingscode voor de 15% korting.

De eerste les is op 20 maart 2024 om 20.00 uur op een locatie in Tilburg. Ook de derde les is live op een locatie in Tilburg. De overige lessen zijn online te volgen via uw computer of tablet via Zoom. Na aanmelding ontvangt u ook de details (locatie) voor de eerste les. Hier kunt u live kennismaken met de andere deelnemers (minimaal 4, maximaal 7). U heeft om de twee weken les gedurende 14 weken.

088 374 75 76