Museum Oud-Oosterhout 25 aug
familie-
dag!
Ontspanning

Museum
Oud-Oosterhout

Korting op de toegangsprijs voor leden

Bezoek Museum Oud-Oosterhout met ledenkorting

Museum Oud-Oosterhout is een charmant en informatief openluchtmuseum in het Brabantse Oosterhout. Dit museum biedt bezoekers een unieke kans om een stap terug in de tijd te zetten en te ervaren hoe het leven in de regio er tussen de late 19e en vroege 20e eeuw uitzag. Leden van Thebe Extra bezoeken dit museum met een korting op de entreeprijs. Kom je op de familiedag op zondag 25 augustus 2024, dan ontvangen leden een extra korting!

Wat is Museum Oud-Oosterhout?
Museum Oud-Oosterhout bestaat uit een binnen- en buitengedeelte. Het binnenmuseum herbergt diverse permanente en wisselende tentoonstellingen die een inkijk geven in het dagelijks leven van vroeger. Hier vind je een uitgebreide collectie van historische voorwerpen, variërend van huishoudelijke artikelen en ambachtelijk gereedschap tot kleding en speelgoed. De tentoonstellingen zijn zorgvuldig samengesteld om het leven en werken van de mensen in deze periode te illustreren. Het openluchtgedeelte is het hoogtepunt van het museum. Hier zijn 250 miniatuurhuisjes en gebouwen op schaal nagebouwd, die samen het centrum van Oosterhout vormen. Deze miniaturen zijn met grote precisie en aandacht voor detail vervaardigd, en geven een prachtig beeld van hoe Oosterhout er in vroegere tijden uitzag. Je kunt er een oude school, een bakkerij, een smederij, een boerderij en nog veel meer historische gebouwen bewonderen.

Wat kun je doen in Museum Oud-Oosterhout?

  1. Verken het miniatuurdorp: Wandel door het buitengedeelte en ontdek de prachtige miniatuurgebouwen die een authentiek beeld geven van het oude Oosterhout. De nauwkeurige details en realistische weergaven maken dit tot een bijzondere ervaring voor jong en oud.
  2. Bezoek de tentoonstellingen: In het binnenmuseum en in de Vlaamse schuur kun je genieten van diverse exposities die het dagelijks leven, de ambachten en de tradities van vroeger laten zien. Hier leer je hoe men vroeger leefde en werkte. Er is een drukkerij uit 1916 waar de tweede en laatste zondag van de maand de drukkerij in werking is.
  3. Geniet van een rondleiding: Voor een diepere duik in de geschiedenis kun je deelnemen aan een rondleiding door het museum. De gidsen zijn vrijwilligers met een passie voor geschiedenis en kunnen je vele interessante verhalen en feiten vertellen over de collectie en de gebouwen.
  4. Speurtochten voor kinderen: Speciaal voor de jonge bezoekers zijn er speurtochten beschikbaar. Hiermee kunnen kinderen op een speelse manier het museum verkennen en leren over het verleden.
  5. Ontspan in het museumcafé: Na een boeiende ontdekkingstocht door het museum kun je even tot rust komen in het museumcafé. Hier kun je genieten van een kop koffie, thee of een ander verfrissend drankje. In de koffiekamer bevindt zich een snoepwinkel met oudhollands snoep.

Museum Oud-Oosterhout biedt een fascinerende en leerzame ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultureel erfgoed. Het is een perfecte bestemming voor gezinnen, schoolreisjes, en iedereen die nieuwsgierig is naar hoe het leven er in het verleden uitzag.

Familiedag op zondag 25 augustus: kom ook!
Op zondag 25 augustus organiseert Museum Oud-Oosterhout een familiedag! Kom met opa’s en oma’s, broers, zussen, kinderen en kleinkinderen naar Museum Oud-Oosterhout. Op deze dag ontvang je een extra korting van € 3,- p.p. Deze korting wordt enkel gegeven op vertoon van de ledenpas.

Alleen voor leden
Deze aanbieding geldt alleen voor leden van Thebe Extra. Heb je interesse en ben je nog geen lid? Een lidmaatschap biedt vele voordelen! Bel naar 088 374 75 76 of kijk op thebe-extra.nl/lidmaatschap.

.

Ledenvoordeel
Locatie

De ledenprijs voor Thebe Extra voor een volwassen persoon is € 8,- p.p. entree incl. 1 koffie of thee (normale prijs € 9,-) . De ledenprijs voor een kind bedraagt € 4,00 p.p. (normale prijs € 4,50). Je krijgt de korting op vertoon van de ledenpas aan de kassa. Per ledenpas ontvangen maximaal 4 personen de korting van € 1,00 p.p. € 0,50 per kind.

Op zondag 25 augustus 2024 geldt een extra korting van € 3,- p.p. op vertoon van de ledenpas.

Brabants Museum Oud-Oosterhout
Bredaseweg 129
4904 SB Oosterhout
Website: www.brabantsmuseumoudoosterhout.nl

088 374 75 76