Blog

 • Verpleeghuizen gesloten voor bezoek. Hoe houdt u contact?

  Verpleeghuizen gesloten voor bezoek. Hoe houdt u contact?

  • Welzijn

  Als maatregel tegen de verdere verspreiding van het coronavirus heeft het kabinet besloten dat per direct alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg van Nederland gesloten zijn voor bezoekers. Ineens kunt u niet meer op bezoek bij uw vader, moeder, opa of oma. Een ingrijpende beslissing voor u, maar ook voor de ouderen. Om eenzaamheid zo veel mogelijk te voorkomen zijn er een aantal zaken die u als familielid, kennis of vriend kunt doen voor de ouderen.

 • 5 handige apps voor een gezonde en veilige vakantie!

  5 handige apps voor een gezonde en veilige vakantie!

  • Welzijn

  Als u op vakantie gaat wilt u het liefst even ontstressen in een andere omgeving. Het is dan verleidelijk om uw smartphone, die een prominente plek inneemt in het leven van veel mensen, uit te zetten of op uw hotelkamer achter te laten. Toch is het handig om uw smartphone ook op vakantie bij de hand te houden voor het geval u last heeft van kwalen of wanneer u zich in een vervelende situatie bevindt. Daarom raden wij u 5 handige apps aan die uw vakantiebezoek gezond én veilig maken.

 • ANWB AutoMaatje: Vrijwilligers helpen eenzame ouderen uit hun isolement

  ANWB AutoMaatje: Vrijwilligers helpen eenzame ouderen uit hun isolement

  • Welzijn

  De ANWB is de strijd aangegaan tegen eenzaamheid onder ouderen. Met het initiatief ‘ANWB AutoMaatje’ kunnen minder mobiele ouderen tegen een onkostenvergoeding gebruikmaken van een vervoerservice. Zo kunnen zij weer zorgeloos op pad en weer meedoen in de maatschappij.

 • Koffie tegen de eenzaamheid

  Koffie tegen de eenzaamheid

  • Welzijn

  Ieder jaar horen we het Robert ten Brink bij het televisieprogramma ’All You Need Is Love‘ weer zeggen ‘niemand hoeft met Kerst alleen te zijn’. In alle televisiereclames, kerstliedjes en advertenties wordt een perfect plaatje geschetst van een grote familie aan een luxe kerstdiner met een brandend haardvuur en een perfect gestileerde boom. Mensen met een groot gezin of een groot sociaal netwerk zullen inderdaad erg veel plezier beleven aan deze decembermaand, maar wat als u dat niet hebt?

 • Past uw huidige hoofdkussen bij uw slaaphouding?

  Past uw huidige hoofdkussen bij uw slaaphouding?

  • Welzijn

  Wat voor slaper bent u?

  Iedereen slaapt anders: op de buik, op de zij of op de rug… maar wist u dat het per slaaphouding verschilt welk soort hoofdkussen het meest geschikt is? Het perfecte hoofdkussen voor de zijslaper kan bijvoorbeeld juist voor pijnlijke rug-, nek- en schouderklachten zorgen voor de buikslaper. Het juiste hoofdkussen is dus van groot belang als het aankomt op een goede nachtrust.