BeweegSaam: dagbesteding in het zwembad

BeweegSaam is een vernieuwde vorm van dagbesteding in het zwembad, een beweegactiviteit in het water voor mensen met cognitieve problematiek. Onder supervisie van een gespecialiseerde beweeginstructeur en onder één-op-één begeleiding van studenten gaan deelnemers het water in om te bewegen. Het bewegen in warm water houdt de spieren en gewrichten soepel en sterk. 

Tijdens het zwemmen zijn studenten aanwezig die één-op-één begeleiding bieden aan de deelnemers. Bij het bad is een brede trap aanwezig om in het water gaan en een rolstoellift. Studenten begeleiden ook de deelnemers bij het aankleden en omkleden. Voorafgaand aan het zwemmen of na het zwemmen is er een koffiemoment in Brasserie de Warande waar ze gezellig bij elkaar komen voor een praatje met een heerlijk kopje koffie/thee erbij. 

BeweegSaam is een initiatief van Surplus, GeriCareNet, Vitalis College, Avans Hogeschool en gemeente Oosterhout.
 

Informatie:

Waar: Doelgroepenbad van Recreatieoord De Warande
Wanneer: Elke donderdag is het zwemmen voor mensen met cognitieve problematiek
Tijd: 13:30 tot 15:30 uur of 14:00 tot 16:00 uur 

Contact:
Spreekt dit u aan of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met Aadje van Essen van Surplus. Aadje is bereikbaar via (06) 12478641 of 0162-748600 en via de mail aadje.van.essen@surpluswelzijn.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij Aadje terecht.