Blog

 • 5 handige apps voor een gezonde en veilige vakantie!

  5 handige apps voor een gezonde en veilige vakantie!

  • Welzijn

  Als u op vakantie gaat wilt u het liefst even ontstressen in een andere omgeving. Het is dan verleidelijk om uw smartphone, die een prominente plek inneemt in het leven van veel mensen, uit te zetten of op uw hotelkamer achter te laten. Toch is het handig om uw smartphone ook op vakantie bij de hand te houden voor het geval u last heeft van kwalen of wanneer u zich in een vervelende situatie bevindt. Daarom raden wij u 5 handige apps aan die uw vakantiebezoek gezond én veilig maken.

 • ANWB AutoMaatje: Vrijwilligers helpen eenzame ouderen uit hun isolement

  ANWB AutoMaatje: Vrijwilligers helpen eenzame ouderen uit hun isolement

  • Welzijn

  De ANWB is de strijd aangegaan tegen eenzaamheid onder ouderen. Met het initiatief ‘ANWB AutoMaatje’ kunnen minder mobiele ouderen tegen een onkostenvergoeding gebruikmaken van een vervoerservice. Zo kunnen zij weer zorgeloos op pad en weer meedoen in de maatschappij.

 • “Soms durfde ik gewoon niet naar bed te gaan”

  “Soms durfde ik gewoon niet naar bed te gaan”

  • Lichaam, gezondheid en beweging

  Meer dan de helft van alle ouderen heeft chronische slaapproblemen. En dat terwijl een goede nachtrust voor ouderen ontzettend belangrijk is. Gerard Oostenbrink (87) weet hoe slaapgebrek een mens kan slopen. “Overdag was ik compleet uitgeput. Soms liep ik dagenlang rond als een zombie”.

 • “Door die harde val besefte ik ineens hoe kwetsbaar ik was”

  “Door die harde val besefte ik ineens hoe kwetsbaar ik was”

  • Lichaam, gezondheid en beweging

  Het aantal valpartijen onder ouderen neemt in de wintermaanden door verraderlijk weer en gladheid flink toe. Jaarlijks belanden bijna 100.000 senioren door een val binnen- en buitenshuis op de spoedeisende hulp. Klazien van Schaik (88) was nog nooit gevallen. Totdat ze drie jaar geleden plots in haar keuken tegen de grond smakte. “Er was niet direct hulp in de buurt. Ineens besefte ik hoe kwetsbaar ik was.”

 • Deze tegenslag heeft mijn leven veranderd

  Deze tegenslag heeft mijn leven veranderd

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Lenny Boelen had borstkanker

  Toen ik een knobbeltje in mijn borst ontdekte, was ik niet meteen gealarmeerd. Zelfs de huisarts vermoedde in eerste instantie geen borstkanker. Een mammografie toonde echter aan dat het serieus mis was. Na de eerste schrik, ben ik er direct positief ingestapt. Ik had gelezen dat borstkanker tegenwoordig in veel gevallen goed te genezen is. Daar heb ik me aan vastgehouden.

 • Mijn leven is nu zoals ik stiekem altijd gehoopt heb

  Mijn leven is nu zoals ik stiekem altijd gehoopt heb

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Emma Laurijssens is als vrouw eindelijk zichzelf

  Als jongetje van een jaar of 10 wist ik wel dat ik anders was dan de rest, maar kon ik nog niet benoemen wat het was. Ik was lange tijd op zoek naar mezelf, maar de juiste informatie was destijds nog niet beschikbaar. Rond mijn 26e wist ik eigenlijk wel dat ik transgender was, maar door de twijfel durfde ik er nog niet voor uit te komen.

 • Ik noem Facebook ‘Fakebook’

  Ik noem Facebook ‘Fakebook’

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Tony Bosma vertelt over trends in onze wereld

  ‘Interesse in trends, visies op de toekomst heb ik altijd al gehad. Tijdens mijn opleiding verbaasde ik me erover waarom we vooral les kregen in het verleden, en niet over de toekomst. In mijn vrije tijd las ik hierover dan ook tal van boeken. Tijdens mijn werk in de IT (e-business en marketing) begon ik zelf met het schrijven van een boek en blog. Ineens werd ik genomineerd tot ‘trendwatcher of the year’ en even later begon ik mijn bedrijf Extend Limits. Hiervoor geef ik bijvoorbeeld workshops, advies en lezingen bij bedrijven en overheidsinstanties, nationaal en internationaal.

 • Claudia van Loon kreeg na een zwaar traject toch kinderen

  Claudia van Loon kreeg na een zwaar traject toch kinderen

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Als klein meisje wilde ik later al mama worden

  ‘Vroeger schreef ik in vriendinnenboekjes als antwoord op de vraag ‘Wat wil je later worden’ altijd ‘mama’. Mijn zusje werd jong moeder, wij woonden beiden nog thuis. Van dichtbij kreeg ik het eerste levensjaar van mijn neefje Isaiah mee. Zelf was ik 23, had net een serieuze relatie maar vond mezelf nog te jong voor het moederschap. Nog geen twee jaar later kreeg ik te horen dat ik misschien wel nooit mama zou worden.  

   

 • Eric Rugebregt kent het contrast tussen rijk en arm

  Eric Rugebregt kent het contrast tussen rijk en arm

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Wie arm is, telt niet meer mee!

  ‘Ik had een goed salaris, een auto en had financieel niets te klagen. Door de crisis verloor ik mijn baan en kwam ik in de WW terecht. Ik was 60 jaar en ondanks honderden sollicitaties heb ik helaas nooit de kans gekregen op gesprek te komen. Na de WW kwam ik dus in de bijstand terecht tot mijn pensioen.

 • Gastblogger Rachel Verweij van Hechte Band vertelt hoe je een goede draagzak kiest

  Gastblogger Rachel Verweij van Hechte Band vertelt hoe je een goede draagzak kiest

  • Cursussen, workshops en adviezen

  Het kan moeilijk zijn een goede baby draagzak te vinden, zo eentje die én lekker zit én die je alle vertrouwen geeft dat het goed is voor je kindje. Het is nu eenmaal geen doek, die je altijd precies passend maakt en die overal mooi sluit. Bovendien: er is zóveel op de markt om uit te kiezen!
  In deze blog geef ik je mijn tips, als consulent met meer dan 15 jaar ervaring.