Blog

 • Hollen of stilstaan

  Hollen of stilstaan

  • Lichaam, gezondheid en beweging

  Als kind zat hij bij elke gymles aan de kant. Voetballen met de jongens uit de buurt was er niet bij. Altijd die waarschuwingen van zijn moeder. Goedbedoeld uiteraard. ‘Jongen, niet te hard gaan hoor.’ En ‘Pas je op’ en ‘Rust maar efkes uit’. En dat terwijl hij zo ontzettend graag wilde springen, gymmen, voetballen, fietsen. En vooral rennen. Het mocht niet, zijn hart liet het niet toe. Maar alles is anders nu. Frank loopt hard. Hij heeft al twee marathons en vijf halve marathons op zijn naam staan.

 • De appeltaart van Tante B. lukte niet meer.

  De appeltaart van Tante B. lukte niet meer.

  • Omgaan met dementie

  Tante B. verloor haar grip op alledaagse dingen

  De appeltaart van Tante B. lukte niet meer. Jarenlang was de appeltaart vanzelfsprekend. Of, nou ja, behalve de smaak dan, die was elke keer gewoon fantastisch. Iedereen in de familie, en waarschijnlijk ver daar buiten, was het er over eens: de appeltaart van Tante B. kende zijns of haars gelijke niet: buitenaards.

 • Marie-louise zorgt dag en nacht

  Marie-louise zorgt dag en nacht

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Maar zij neemt tijd voor zichzelf

  Onze 2 oudste kinderen hebben de spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie). Dit is een ernstige spierziekte, waarvan beide ouders drager zijn. De ziekteverschijnselen verergeren hierbij langzaam. Ik was 30 weken zwanger van Lois, Floris van 1,5 begon wat te lopen rond de salontafel. Toen hij ging zitten en niet meer op stond, begonnen er alarmbellen te rinkelen.

 • Dementie is net een bingokaart

  Dementie is net een bingokaart

  • Omgaan met dementie

  Albert de Cock heeft een vrouw met dementie

  12 jaar geleden kochten ons Riet en ik het appartement waarin ik nu alleen woon. Ze was toen 64. Mijn zoon en ik waren aan het klussen. Tijdens de koffie vroeg hij: ‘Hé pap, merkt u niets vreemds aan ons mam?’ Ze was niet zo actief als anders, een beetje vergeetachtig. De maanden erop ging dat niet over. Na een halfjaar zaten we bij de geriater en kreeg ze een hersenscan. Dementie.

 • Past uw huidige hoofdkussen bij uw slaaphouding?

  Past uw huidige hoofdkussen bij uw slaaphouding?

  • Welzijn

  Wat voor slaper bent u?

  Iedereen slaapt anders: op de buik, op de zij of op de rug… maar wist u dat het per slaaphouding verschilt welk soort hoofdkussen het meest geschikt is? Het perfecte hoofdkussen voor de zijslaper kan bijvoorbeeld juist voor pijnlijke rug-, nek- en schouderklachten zorgen voor de buikslaper. Het juiste hoofdkussen is dus van groot belang als het aankomt op een goede nachtrust. 

 • Deze tegenslag heeft mijn leven veranderd

  Deze tegenslag heeft mijn leven veranderd

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Lenny Boelen had borstkanker

  Toen ik een knobbeltje in mijn borst ontdekte, was ik niet meteen gealarmeerd. Zelfs de huisarts vermoedde in eerste instantie geen borstkanker. Een mammografie toonde echter aan dat het serieus mis was. Na de eerste schrik, ben ik er direct positief ingestapt. Ik had gelezen dat borstkanker tegenwoordig in veel gevallen goed te genezen is. Daar heb ik me aan vastgehouden.

 • Mijn leven is nu zoals ik stiekem altijd gehoopt heb

  Mijn leven is nu zoals ik stiekem altijd gehoopt heb

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Emma Laurijssens is als vrouw eindelijk zichzelf

  Als jongetje van een jaar of 10 wist ik wel dat ik anders was dan de rest, maar kon ik nog niet benoemen wat het was. Ik was lange tijd op zoek naar mezelf, maar de juiste informatie was destijds nog niet beschikbaar. Rond mijn 26e wist ik eigenlijk wel dat ik transgender was, maar door de twijfel durfde ik er nog niet voor uit te komen.

 • Ik noem Facebook ‘Fakebook’

  Ik noem Facebook ‘Fakebook’

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Tony Bosma vertelt over trends in onze wereld

  ‘Interesse in trends, visies op de toekomst heb ik altijd al gehad. Tijdens mijn opleiding verbaasde ik me erover waarom we vooral les kregen in het verleden, en niet over de toekomst. In mijn vrije tijd las ik hierover dan ook tal van boeken. Tijdens mijn werk in de IT (e-business en marketing) begon ik zelf met het schrijven van een boek en blog. Ineens werd ik genomineerd tot ‘trendwatcher of the year’ en even later begon ik mijn bedrijf Extend Limits. Hiervoor geef ik bijvoorbeeld workshops, advies en lezingen bij bedrijven en overheidsinstanties, nationaal en internationaal.

 • Claudia van Loon kreeg na een zwaar traject toch kinderen

  Claudia van Loon kreeg na een zwaar traject toch kinderen

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Als klein meisje wilde ik later al mama worden

  ‘Vroeger schreef ik in vriendinnenboekjes als antwoord op de vraag ‘Wat wil je later worden’ altijd ‘mama’. Mijn zusje werd jong moeder, wij woonden beiden nog thuis. Van dichtbij kreeg ik het eerste levensjaar van mijn neefje Isaiah mee. Zelf was ik 23, had net een serieuze relatie maar vond mezelf nog te jong voor het moederschap. Nog geen twee jaar later kreeg ik te horen dat ik misschien wel nooit mama zou worden.  

   

 • Eric Rugebregt kent het contrast tussen rijk en arm

  Eric Rugebregt kent het contrast tussen rijk en arm

  • Verhalen magazine Leefstijl

  Wie arm is, telt niet meer mee!

  ‘Ik had een goed salaris, een auto en had financieel niets te klagen. Door de crisis verloor ik mijn baan en kwam ik in de WW terecht. Ik was 60 jaar en ondanks honderden sollicitaties heb ik helaas nooit de kans gekregen op gesprek te komen. Na de WW kwam ik dus in de bijstand terecht tot mijn pensioen.